luni, 6 ianuarie 2014

Aparatul de aer condiționat, foarte rentabil și pentru încălzire

Un aparat de aer condiționat te încălzește fix cat vrei cu cel mai bun randament. Si daca cumva ți se face prea cald nu e nevoie să deschizi geamul ca sa elimini caldura din camera e suficient sa butonezi telecomanda aparatului și te răcorești ieftin și comod.

Iata si explicatia:
Un radiator electric absoarbe 2000 W de energie electrică si produce 2000 W de căldură. Randament de 100%....Un aparat de aer condiționat absoarbe 1000 W pentru a transforma de afară în casă 4000 W de caldura. Singura problema este ca incalzirea cu un aparat de aer condiționat ON-OFF (aparatele clasice si ieftine) funcționeaza pana la temperaturi de -5 grade, cand este mai frig afara randamentul scade. Daca optati pentru un aparat de aer conditionat inverter, puteti sa va incalziti locuinta pana la temperaturi exterioare de -15...-20 grade.
    Revista Capital a efectuat in urma cu cativa ani un calcul comparativ și a ajuns la concluzia ca incalzirea cu aer condiționat e de 3,6 ori mai ieftina decat incalzirea cu curent electric si cu 10% mai ieftina decat incalzirea cu gaz.
   Pretul unui aparat de aer condiționat este mai mic decat a unui smartphone si are si garanție mai lunga...Nici nu e de mirare ca japonezii folosesc in cea mai mare parte aparate de aer condiționat ca sa se incalzeasca. 

 Pretul unui aparat de aer conditionat creste in functie de:
- ranadamentul oferit / capacitate BTU
- aspectul unitatii interne
- cat de silentios este
- marca
ATENTIE !!! Sunt foarte multe cazuri in care anumite marci vand aceleasi aparate ca cele low-cost numai ca sunt brand-uite/ comercializate sub marca lor. Adica plati doar marca dar aparatul in interior este acelasi cu unul foarte ieftin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu